DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Hayırseverler Ortaokulu

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Yürütülen

2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 (  Kurs/İşbaşı Gözlem/Kısa Dönem Öğrenci Grup Hareketliliği) FAALİYETİ

Okulumuz Hayırseverler Ortaokulu Erasmus Akreditasyonuna sahip Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen

2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 Stem in Barcelona projesi kapsamında okulumuz konsorsiyum üyesi olmuştur. Bu proje kapsamında okulumuzdan okul müdürümüz Osman Kovan ve öğretmenimiz Nagihan Kalaycı Barcelona kentinde 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Stem eğitimi kapsamında (kurs/işbaşı gözlem/ kısa dönem öğrenci grup hareketliliği) faaliyetine katılacaktır.

Projenin hedefi: Okullarımızda sorgulama, bilimsel düşünme, araştırma, buluş yapma ve üretim becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitim modelini yaygınlaştırmak.

Öğrencilerimizin gelecek yıllarda çağı yakalaması ve değişen dünyaya uyum sağlaması açısından önemli bir yeri olan STEM eğitimi belirli düzeyde bilgi birikiminin yanında olanakların iyileştirilmesini gerektirmektedir. Öğretmenlerin mesleki olarak STEM eğitim modeli hakkında beceri ve yetkinliklerinin artırılması, disiplinler arası çalışmaların teşvik edilmesi, STEM eğitimi için gerekli materyal ve kaynak desteğinin sağlanması, elde edilen tecrübelerin paylaşımı için farklı platformların oluşturulması ve bu platformlar ile iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve gerçekleştirilecek çalıştay, konferans, proje vb. etkinliklerin hedef kitleye ulaştırılması gerekmektedir.

12-05-202212-05-2022

Yayın: 12.05.2022 - Güncelleme: 12.05.2022 15:53 - Görüntülenme: 501